به گزارش روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دکتر خدائیان در مراسم امضاء تفاهم نامه همکاری مشترک فی مابین این سازمان و سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: صدور سند کاداستری برای اراضی وقفی فاقد سند رسمی و اراضی که دارای سند دفترچه ای هستند زمینه ساز حفاظت و صیانت از اراضی مذهبی و اوقافی است.
معاون رییس قوه قضاییه افزود: یکی از دغدغه های سازما ثبت اسناد سند دار کردن اراضی ملی، منابع طبیعی، دولتی و وقفی است زیرا که سود جویان طمع بیشتری به آنها دارند.
وی ضمن بیان این موضوع که حدود ۴۵ درصد از اراضی وقفی فاقد سند رسمی است و مابقی آن هم بر اساس قانون حدنگار تهیه نشده و فاقد سند کاداستری (تک برگ) است، تصریح کرد: این تفاهم نامه زمینه ای را فراهم می کند تا دو سازمان ثبت اسناد و املاک و اوقاف و امورخیریه با تهیه نقشه های لازم و جانمایی و تثبیت آنها در بانک جامع املاک شرایط را برای تسریع در صدور سند کاداستری (تک برگ) برای اراضی و املاک وقفی فراهم کنند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص تخصیص شناسه حقوقی در امور اوقافی گفت: با توجه به همکاری خوبی که بین دو سازمان وجود دارد شناسه حقوقی به مساجد، حسینیه ها و اشخاصی که تحت نظارت سازمان اوقاف هستند تخصیص داده شده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این تفاهم نامه زمینه همکاری بیشتری را بین دو سازمان فراهم کند تا بتوان هر چه بیشتر از املاک و اراضی اوقافی حفاظت و صیانت کرد.
همچنین در ابتدای این جلسه حجتالاسلام سید مهدی خاموشی نماینده ولیفقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن ضروری دانستن همکاری بین دو سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اوقاف و امور خیریه گفت: با تثبیت مالکیت اراضی و املاک وقفی بر اساس قانون حدنگار و صدور سند کاداستری (تک برگ) برای آنها بیش از پیش می توان از این بیت المال مسلمین حفاظت کرد.
وی افزود: با امضاء این تفاهم نامه و تثبیت مالکیت اراضی و املاک اوقافی می توان دست کسانی را که از عدم وجود سند مالکیت برای این داراییها سودجویی می کنند کوتاه کرد.
گفتنی است: این تفاهم نامه در راستای اجرای قانون حدنگار (کاداستر) مبنی بر جانمایی و تثبیت موقعیت اراضی و املاک وقفی در سامانه کاداستر و صدور سند مالکیت وقفی به لحاظ ارزش معنوی، مادی و اجتماعی موقوفات، بقاع متبرکه و اماکن مذهبی در جامعه و لزوم تثبیت و حفظ این سرمایه و به منظور همکاری و هماهنگی و استفاده بهینه از امکانات بالقوه و بالفعل، سازمانهای ثبت اسناد و املاک کشور و اوقاف و امور خیریه در زمینه شناسایی، طبقه بندی و نهایتاً صدور و اخذ اسناد مالکیت رقبات وقفی، بقاع متبرکه، اماکن مذهبی و مساجد در ۱۳ ماده و ۲ تبصره به تایید روسای دو سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اوقاف و امور خیریه رسید.